July 22, 2022

10 ideeën voor Instagram Reels

Danique Collins

Heb je Instagram Reels ideeën nodig? Dan ben je hier aan het juiste adres! Ik deel 10 Instagram Reels ideeën die je vandaag nog kunt gebruiken voor jouw eigen bedrijf. 

Als je nog geen gebruik maakt van Instagram Reels, loop je een hoop kansen mis voor je bedrijf. Reels zijn dé nieuwe manier om met je Instagram-community in contact te komen en een breder publiek te bereiken. In feite zijn ze op dit moment een echte growth hack.

#1 Behind the scenes

Laat je volgers een kijkje achter de schermen zien. Of je nu een fotograaf bent of een klein bedrijf dat kleding verkoopt, het maken van een achter de schermen Reel kan gemakkelijk en effectief zijn!

#2 How to video’s 

Van het laten zien  van je volgers hoe je een foto bewerkt, tot hoe je de perfecte granola bakt, er zijn enorm veel manieren waarop je how-to Reels kunt maken.

#3 Doe mee met een trend

Een manier om je Reel viral te laten gaan is door in te haken op een trend! Net als op TikTok, komen en gaan trends, dus het is belangrijk dat je up-to-date bent. Scroll door de ontdek pagina en zie wat andere influencers en bedrijven doen.

#4 Deel tips en tricks

Als je niet veel inspiratie hebt zijn tips en tricks altijd een goed idee. Het maakt niet uit in welke branche je actief bent, je hebt waardevolle informatie in handen die je publiek kan helpen!

Of het nu gaat om het delen van gezondheidstips, of videobewerking hacks, de creatieve mogelijkheden zijn eindeloos.

#5 Before and after

Het delen van voor en na video's is een hele goede manier om jouw betrokkenheid te vergroten. Ze zijn niet alleen interessant, maar kunnen ook een voldoening geven als je naar deze Reels kijkt. 

Je kunt voor en na Reels maken over fitness resultaten, home makeovers, recepten,illustraties, en nog veel meer!

#6 introduceer jezelf

Ben je in een creatieve bui? Maak een leuke en pakkende video over jezelf om jezelf te introduceren! Je Reels kan viral gaan op de ontdek pagina, dus dan heb je de kans om jezelf voor te stellen aan duizenden nieuwe volgers!

#7 Deel je producten en/of diensten

Hoewel je geen producten en diensten kunt koppelen aan Instagram Reels, kun je deze toch onder de aandacht brengen. Laat in een video kort en krachtig zien wat de kijkers aan jouw product hebben en schrijf een pakkende caption met een Call to Action.

#8 Een dag in jouw leven

Neem je volgers mee in een dag in jouw leven. Het lijkt op een behind the scenes Reel, maar in plaats van te focussen op achter de schermen van jouw bedrijf, neem je je volgers mee in jouw dagelijkse ritueel.

#9 Sneak preview van een product of dienst

Maak een Reel met wat snelle clips waar de kijker een klein deel van jouw nieuwe product of dienst te zien krijgt. Je moet de aandacht wekken waardoor ze benieuwd zijn naar jouw product of dienst


#10 Reels take-over met een werknemer of collega

Laat een werknemer of collega een Reel maken met zijn of haar werkzaamheden. Zo laat je zien wat het bedrijf allemaal te bieden heeft en is ideaal voor vacatures! 

Dit zijn maar een paar ideeën voor Instagram Reels om je jouw creatieve brein op gang te brengen! 

Terug naar overzicht