July 22, 2022

Chronologische IG feed is terug!

Danique Collins

Eindelijk is hij terug de chronologische feed! 

Er worden twee nieuwe features geïntroduceerd: Favorieten en Volgen, twee nieuwe manieren om te kiezen wat je in je feed ziet. Instagram wil dat je jouw feed kunt vormen tot de best mogelijke ervaring, en je manieren geven om snel te zien waar jij het meest geïnteresseerd in bent.

Met deze update wordt je Instagram-feed opgesplitst in drie opties:

  • Home: De huidige standaard feed met gerangschikte en gepersonaliseerde content
  • Volgend: De chronologische feed die je kent van een aantal jaar terug
  • Favorieten: Een tweede chronologische feed met inhoud van een lijst met door jou geselecteerde accounts

Je Instagram-feed is een mix van foto's en video's van mensen die je volgt, voorgestelde posts en meer zoals advertenties. In de loop van de tijd worden er meer aanbevelingen aan je feed toegevoegd op basis van je interesses. Favorieten en Volgend zijn dé nieuwe manieren om recente posts te bekijken van de accounts die je volgt.

Favorieten toont je de nieuwste berichten van accounts die jij kiest, zoals je beste vrienden en favoriete influencers. Naast deze weergave worden berichten van accounts in Favorieten ook hoger weergegeven in je home feed.

Volgend toont je berichten van de mensen die je volgt. Zowel bij Favorieten als Volgen worden berichten in chronologische volgorde weergegeven, zodat je snel op de hoogte bent van recente berichten. 

Om Favorieten en Volgend te gebruiken, tik je op Instagram in de linkerbovenhoek van je startpagina om te kiezen wat je ziet. 

Terug naar overzicht