July 22, 2022

Meer views op Instagram stories!

Danique Collins

Meer views op Instagram stories!

Instagram stories is een enorm belangrijke onderdeel voor het opbouwen van een community en merkbekendheid. Ze zijn super populair waardoor het soms moeilijker is om er tussenuit te springen. Ondanks dat kun je losgaan met verschillende functies om betrokkenheid te stimuleren en meer DM’s te krijgen. 

Hoe je meer views krijgt leggen we je in deze blog uit!

Tip 1: deel stories in je beste vrienden lijst

Zoals je misschien al vaker hebt gezien worden stories van je ‘’Beste vrienden’’ als eerst getoond bovenaan je timeline met een groene cirkel eromheen. Dit komt omdat Instagram prioriteit geeft aan inhoud van goede connecties.

Maar… het toevoegen van je duizenden volgers aan je Beste vrienden is geen hele goede oplossing. Wel is het een handige manier om interessante informatie en product updates aan jouw belangrijkste volgers te laten zien. 

Influencers kunnen bijvoorbeeld betrokken volgers zijn en voor merken kunnen dit merkambassadeurs, influencers en vaste klanten. 

Tip 2: maak gebruik van een interactie sticker

Net zoals in een post of Reel is interactie een belangrijk punt voor meer engagement. Een hele makkelijke manier om dus aan interactie te komen is door een sticker toe te voegen. 

Maak gebruik van een poll, emoji slider, of quiz in de eerste story die je plaatst. Hoe meer clicks en engagements je stories ontvangen, hoe groter de kans is dat Instagram je verhalen pusht naar de eerste plaats. 

Tip 3: deel exclusieve content in je stories

Door exclusieve content te delen in je stories trigger je mensen om er een kijkje naar te nemen. Je volgers zijn nieuwsgierig en willen weten wat voor speciale content je daar deelt. 

Voor merken kan dit een exclusieve kortingscode zijn die bijvoorbeeld maar 24 uur geldig is. Voor influencers kan het een persoonlijk verhaal zijn, een toffe aanbieding, of een standpunt dat je nog nooit eerder hebt gedeeld. 

Maar hoe laat je je volgers weten dat ze iets exclusiefs te zien krijgen? Deel dit in een post of Reels. Laat duidelijk weten wanneer de exclusieve content online komt en trigger ze met een preview. 

Terug naar overzicht