July 22, 2022

Promoot je blog op Instagram

Danique Collins

Met meer dan 2 miljard gebruikers per maand is het promoten van jouw blog via Instagram geen verkeerd idee. Instagram heeft enorm veel mogelijkheden om meer verkeer te genereren voor je blog. Geef jouw blog een boost met deze 3 tips!

#1 Gebruik een tool zoals Linktree

Op Instagram kun je maar 1 link tegelijk in je biografie zetten. Dit betekent dat je elke keer de link in bio moet veranderen als je nieuwe blog deelt. Dit is niet alleen vervelend, maar ook onhandig aangezien je vorige blog nu minder kijkers krijgt. 

Daarom is het dus ideaal om gebruik te maken van Linktree. Je kunt meerdere links delen vanaf één landingspagina.  https://linktr.ee/

#2 Deel je blogposts op Instagram Stories

Instagram heeft laatst een nieuwe Link Sticker gelanceerd. Via deze sticker kun je gemakkelijk via Instagram Stories een link plaatsen en met één klik op de knop worden de gebruikers doorverwezen naar je website. 

#3 Vermeld een duidelijke call-to-action

Met het delen van jouw blog in je biografie en stories ben je goed op weg, maar dan zijn we er nog niet. Het is belangrijk dat de gebruikers door een pakkende CTA geleid worden naar je blog. 

Het schrijven van een duidelijke CTA in je caption van je feedposts, Instagram Stories en Reels is een van de meest eenvoudige en effectieve manieren om betrokkenheid te stimuleren en verkeer naar je blog te leiden. 

Met deze tips kun je aan de slag om jouw bereik te vergroten. Kijk wat bij jou het beste werkt en speel hierop in. 

Terug naar overzicht