July 22, 2022

Volgers kopen, waarom niet?

Danique Collins

Iedereen op Instagram wil graag groeien, hoe meer volgers hoe beter toch? Maar het kopen van Instagram volgers is niet zo goed voor je account als je denkt. Het ziet er dan wel tof uit dat je 10k hebt bereikt, maar in werkelijkheid zitten er genoeg nadelen aan.

Als je Instagram volgers gaat kopen zal hoogstwaarschijnlijk Instagram dit opmerken. Stel, je kreeg eerst ongeveer 400 likes op een foto en ongeveer 30 mensen per dag erbij. Een week later heb je opeens 4000 volgers erbij, maar nog steeds 400 likes op een foto. Iets klopt hier dus niet en dat valt bij Instagram ook op. Zodra dit opgevallen wordt door het algoritme word je hier eigenlijk voor gestraft. Instagram zal er voor zorgen dat jouw echte Instagram volgers je posts minder vaak zien waardoor jouw engagement erg zal dalen.

Nepaccounts

De accounts die je erbij koopt vallen 100% zeker niet onder jouw doelgroep. Het zijn allemaal onbekende accounts die je er zo kan uit plukken. Geen profielfoto, biografie of überhaupt geen foto’s? De kans is erg groot dat dit dus een nep volger is. Kort samengevat, je hebt er dus echt niks aan. Wees transparant en jezelf, dan komen de volgers snel genoeg!

En voor wie doe je het eigenlijk, die cijfers opkrikken? Als je het doet om meer uitnodigingen of producten te ontvangen dan moet ik je teleurstellen, de merken en PR bureau’s kijken daar zo doorheen! Als indruk wilt maken op je ouders dan zou je het kunnen overwegen, ten minste, alleen als ze zelf niet zo bezig zijn met Social Media, anders zien zelfs zij het verschil!

Terug naar overzicht